Misschien volg je mij al even op social media of ben je juist net met mij in aanraking gekomen. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je benieuwd ben wie ik ben.

Ik wil graag mijn ondernemersverhaal met je delen.

In maart 2021 kwam bij mij het besef dat ik niet meer gelukkig was met mijn werksituatie. Als moeder van 2 dochters wilde ik zelf mijn tijd in gaan delen. Ook wilde ik werken met klanten waar ik energie van krijg.

Het beroep virtueel-assistent kwam op mijn pad. Dat leek me wel wat en ben toen gestart met een opleiding tot VA. Al snel had ik mijn eerste klanten, maar het gaf me niet echt de voldoening waar ik naar op zoek was. Ik wilde meer, echt naast de ondernemer staan en ze helpen met waar ik écht goed in ben, namelijk de financiële kant van het ondernemerschap.

“Het is mijn missie om vrouwen te ondersteunen om financieel sterk en winstgevend te ondernemen. Want ik geloof echt in grip op je cijfers = grip op je droombedrijf. Door slim gebruik te maken van je financiën groeit jouw lopende bedrijf in no-time naar een droombedrijf met meer vrije tijd en geld op je bankrekening.”

Waar ik vandaan kom...

Als je hier bent voor een heel spannend verhaal, moet ik je helaas teleurstellen… Ik heb namelijk een zorgeloze jeugd gehad. Ik ben opgegroeid als oudste dochter in een gezin van 3 kinderen.  Mijn moeder is gaan werken toen mijn broertje naar school ging, maar zorgde er altijd voor dat ze thuis was als wij uit school kwamen en mijn vader maakte altijd lange dagen op zijn werk. We gingen elk jaar met de caravan op vakantie, vaak naar Luxemburg en dat vond ik heerlijk! Lekker spelen en zwemmen met leeftijdsgenootjes en slapen in een tentje naast de caravan.

Zat er dan nooit iets tegen?

Tuurlijk zat er bij mij ook wel eens iets tegen, maar het grootste obstakel was toch wel de middelbare school.

Ik had altijd het geluk dat ik weinig moeite voor mijn schoolwerk hoefde te doen. Totdat ik aan het einde van het 3e jaar op de middelbare school een profiel moest kiezen…

Ik had geen idee wat ik wilde. Het ging van kinderarts, naar dierenarts, naar ‘iets’ op een kantoor, kortom niet echt één duidelijke richting. Om al mijn opties open te houden heb ik toen het profiel Natuur & Gezondheid gekozen met in het vrije deel Economie en Management & Organisatie.

Lang verhaal kort, dit was geen succes. De 4e kwam ik nog wel goed door, de 5e was al een stuk minder en aan het einde van de 6e ben ik zonder diploma van school gegaan.

En toen moest ik verder zonder diploma...

Het enige voordeel was dat ik inmiddels wel wist wat ik wilde gaan doen, de duale HBO opleiding Accountancy. Bij deze opleiding moest je 3 dagen werken en 2 dagen naar school. Omdat ik een baan had mocht ik toch beginnen met deze opleiding.

Dit paste echt bij mij. De kennis die ik op school opdeed kon ik gelijk in de praktijk brengen. Dit diploma heb ik dan ook wel gehaald.

Daarna ben ik blijven werken bij het kantoor waar ik in het 2e jaar van mijn opleiding terechtgekomen ben. Hier heb ik uiteindelijk meer dan 10 jaar met veel plezier gewerkt. Toen wilde ik het bedrijfsleven in, de andere kant van de tafel meemaken. Dit was leuk, maar ik miste het afwisselende werk en het contact met klanten.

Tijd om mijn eigen bedrijf te starten

Toen heb ik besloten dat ik mijn eigen online bedrijf wilde. Zelf bepalen wanneer en met wie ik wilde werken. En flexibel genoeg zijn om rekening te kunnen houden met vakanties en studiedagen van mijn 2 dochters.

Ik ben best lang aan het zoeken geweest wat ik nu precies wilde. Ik vind zoveel dingen interessant en leuk om te doen. Het ging een beetje van hot naar her… Uiteindelijk ben ik er eens goed voor gaan zitten en bedacht wat ik nu echt leuk vind om te doen. En dat zijn cijfers… maar ik wist ook dat ik niet alleen het uitvoerende werk wilde doen. Ik wilde andere vrouwelijke ondernemers ondersteunen met het beter begrijpen van financiële kant van hun bedrijf, zodat zij hun geld kunnen verdienen met hun passie.

DON’T LISTEN TO ANYBODY WHO SAYS YOU CAN’T DO IT. ESPECIALLY IF THAT PERSON IS YOU.

Na dit serieuze verhaal is het nu tijd voor iets luchtigs...

Als je mij een beetje kent weet je namelijk dat ik niet altijd met cijfers bezig ben!

  • Ik hou van lijstjes maken. Wat ik moet doen op dag, wat er mee moet op vakantie, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een lijstje van gemaakt. Vooral het doorstrepen van een afgeronde taak geeft zoveel voldoening!
  • Ik ben een ochtendmens. Niet dat ik gelijk wil dat je tegen me praat, maar ik vind het heerlijk om in de vroege ochtend van die kleine taken te doen waardoor het gelijk voelt alsof je super productief je dag begonnen bent.
  • Chocolade is mijn quilty pleasure… bij voorkeur Tony Chocolonely karamel-zeezout.
  • In de herfst/winter kruip ik graag met een kop thee en een dekentje op de bank. Lekker lezen, een serie kijken op Netflix of een foute kerstfilm. Heerlijk!

En nu is het jouw beurt...

Je hebt nu een goed beeld van wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik doe als ondernemer. Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Wie ben jij? Wat is jouw droom als zelfstandig ondernemer? Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom?  

Heb jij het gevoel dat ik wat voor je kan betekenen?

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur op je bericht.